Over de Computerjuf
Welkom! Wat leuk dat je hier bent. Mijn naam is Charada, media coach en het gezicht achter de Computerjuf.
Mijn missie? Kinderen en hun ouders helpen om veilig, slim en bewust om te gaan met de digitale wereld. In een tijd waarin technologie ons dagelijks leven steeds meer beïnvloedt, is het belangrijker dan ooit dat we allemaal mediawijs worden.
Daarom zeg ik altijd: spelenderwijs mediawijs.
Over mijn reis
Mijn interesse voor media begon in 2007 toen ik mijn studie Media en Informatiemanagement afrondde aan de Hogeschool van Amsterdam. Na een aantal jaren fulltime in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, nam ik in 2010 een korte sabbatical.
Tijdens deze zomer ontdekte ik iets bijzonders: het onderwijs. Als vrijwilliger in een weeshuis op Bali mocht ik lesgeven, en dat vond ik fantastisch! Deze ervaring inspireerde me om mijn passie voor media te combineren met onderwijs.
​
In 2016 startte ik als zzp’er met online marketing, het bouwen van websites en het runnen van een eigen webshop. Maar mijn hart bleef bij het lesgeven. In 2019 begon ik met het geven van mediawijsheidlessen aan groep 3 t/m 8 op de basisscholen in mijn woonplaats, het prachtige Culemborg.
Nu, als ondernemende moeder van twee zoontjes, geef ik niet alleen les op scholen maar bied ik ook een online lesprogramma aan voor kinderen én ouders.
Wat is mediawijsheid?
Mediawijsheid is het vermogen om bewust, kritisch en actief om te gaan met media. In een wereld waar kinderen steeds jonger in aanraking komen met digitale technologie, is het cruciaal dat zij én hun ouders leren hoe zij zich veilig kunnen bewegen in deze digitale omgeving.
​
Ik bied daarom het online programma "Veilig en gezond online" aan, een reeks digitale lessen die ouders samen met hun kind kunnen volgen. Deze lessen, gericht op kinderen in groep 6, 7 en 8, behandelen belangrijke thema's zoals nepnieuws, online veiligheid, cyberpesten en verantwoord schermgebruik.
Het programma is ontworpen om op een speelse en interactieve manier te leren, zodat ouders en kinderen samen kunnen groeien in hun mediawijsheid.
De Computerjuf in de klas
Wist je dat?
-
De jongste leerlingen noemen me vaak de "computerjuf" omdat “docent mediawijsheid” nog te lastig voor ze is. Zo ontstond ook de naam van mijn bedrijf.
​
-
Ik was verbaasd toen ik ontdekte dat de domeinnaam “Computerjuf” nog vrij was, dus kocht ik hem direct zonder een concreet plan. En dat terwijl ik een échte planner ben!
​
-
Ooit durfde ik geen video's van mezelf op te nemen. Ik vond mijn stem raar klinken en twijfelde of iemand wel op mijn tips zat te wachten. Nu maak ik wekelijks video's.
​
-
Ik vind het stimuleren van een groeimindset erg belangrijk en in mijn lessen verwerk ik vaak mindset opdrachten voor de leerlingen op school.
​
-
Eerst hield ik mijzelf klein, maar door persoonlijke ontwikkeling durf ik groter te denken. Ik ben er trots op dat ik al zoveel scholen en gezinnen heb mogen helpen op hun reis naar mediawijsheid, en mijn grote doel is om alle basisscholen in Nederland te bereiken.
​
-
Ik wil absoluut niet dat ouders zelf voor de mediawijsheid lessen betalen, omdat je dan minder vermogende gezinnen uitsluit. Vandaar dat ik het online lesprogramma alleen aan scholen aanbied, zodat het gratis beschikbaar kan worden gesteld voor de ouders.
​
Laten we in contact blijven!
Genoeg over mij, ik ben ook benieuwd naar jou! Laten we connecten op Instagram of TikTok, waar ik regelmatig tips en updates deel over mediawijsheid en de digitale wereld.
​